Lichtgevend object

29-08-2022
Lichtgevend object

Lunaria is niet alleen een armatuur – het is een lichtgevend object. Uniek in zijn vrije vorm, is het zowel sculpturaal als licht. Lunaria werd ontworpen door Nina Ruthe en David Antonin voor de Deense fabrikant Bolia.

Lichtgevend object

De speciale vorm van Lunaria is uit één stuk ontstaan en in de loop van het ontwerpproces ontwikkeld tot een gebogen metalen frame. Bedekt met een delicate stof, creëert het verschillend gevormde oppervlakken, die het licht zachtjes door de ruimte verspreiden.

Lichtgevend object

Zowel voor de ontwerpstudio als voor Bolia lag de focus op duurzaamheid: de stof is niet alleen OekoTex gecertificeerd, maar ook afneembaar en wasbaar. De stof en het metalen frame worden plat verpakt om onnodig verpakkingsafval te voorkomen en middelen te besparen.

Lichtgevend object

Het kiezen van de juiste stof was de grootste uitdaging voor de twee ontwerpers: het moest rekbaar, soepel en doorschijnend zijn – maar niet te transparant.

Bij het kiezen van de juiste materialen voor hun producten gebruiken de twee materiaalexperts hun diepgaande kennis van het vakgebied, die ze in de loop der jaren hebben opgebouwd: effect en vakmanschap - traditioneel en industrieel.