Leven met patronen

10-10-2022
Leven met patronen

Studio Irene van Ophoven presenteert tijdens Dutch Design Week van 22 tot en met 30 oktober een nieuwe collectie textiel statements voor dynamische interieurs op MONDiLAB met haar eigen interpretatie van het Bauhaus-verhaal: tussen toegepaste kunst en design.

Leven met patronen

De tijd die we elke dag online doorbrengen, maakt de fysieke ervaring en expressiviteit van een ruimte nog belangrijker dan voorheen. Met een sterke grafische stijl die het digitale balanceert met het canvas van de 'echte' echte wereld, geeft Studio Irene van Ophoven een interieurkarakter en een bijzondere flair.

In deze nieuwe serie, exclusief gemaakt voor en in samenwerking met MONDiLAB, vond Irene van Ophoven de juiste combinatie van tactiele ambachten, kunst en digitale technieken.

Studio Irene van Ophoven geeft met deze serie een invulling aan het Bauhaus-verhaal; tussen toegepaste kunst en design.

De gepresenteerde werken combineren kleuren, vormen en grafische lijnen op een speelse en individuele manier. Het ontwikkelingsproces was gebaseerd op zeefdruktechnieken en verschillende kleur- en materiaalexperimenten. De collectie van Studio Irene van Ophoven die te zien is op Dutch Design Week bestaat uit ingelijste fluwelen wall art, wollen tapijten en prachtige kussens voor een complete inrichting van moderne interieurs.