Leolux in Milaan met Studiopepe en Bram Vanderbeke

27-04-2023
Breathing Ceiling
Breathing Ceiling

Onder leiding van de Australische artdirectors Studio Truly Truly, selecteerde Leolux in Milaan ontwerpen van een nieuwe generatie internationale designers

Breathing Ceiling
Breathing Ceiling

Het designmerk werkte samen met talentvolle kunstenaars om zijn creatieve visie vorm te geven. In 2023 was de beurt aan het Milanese ontwerpersduo Studiopepe en de Gentse kunstenaar Bram Vanderbeke.

Lunetta
Lunetta

Zes indrukwekkende textiele volumes vormden samen een ‘Breathing Ceiling’ en onthullen de ontwerpen: de bank Lunetta van Studiopepe en zitobject BRAM van Bram Vanderbeke. Ondertussen verspreidden de ritmisch bewegende textieldelen de aangename geur van ambachtelijk gebakken stroopwafels. Daarmee was de installatie een interpretatie van het DNA van Leolux, waarin traditie, vakmanschap, toegepaste kunst en de Nederlandse herkomst samenkomen. De installatie werd ontworpen door Studio Truly Truly en technisch gerealiseerd door kunstenaar Daniel de Bruin.

BRAM
BRAM

Leolux Viewpoint Collectie

Studiopepe ontwierp voor Leolux de bank Lunetta; een elegante relaxbank met een lage zit. Lunetta heeft een strakke buitenzijde en zachte kussens met een losse plooiende bekleding. De salontafel en het karpet sluiten aan op het idee van de bank: een contrast tussen zachte en harde vormen dat perfect in balans is.

De kruk ‘BRAM’ van kunstenaar Bram Vanderbeke is gegoten uit aluminium en gestraald, zodat er een krachtig object ontstaat. De kunst-kruk is op twee manieren stapelbaar. BRAM is onderdeel van de exclusieve Leolux Viewpoint Collectie, waarin Leolux de grenzen verkent van design en toegepaste kunst.