Layered lanceert samenwerking kunstenaar Evelina Kroon

11-05-2023
SUNNY SIDE UP
SUNNY SIDE UP

Layered lanceert in samenwerking met de gerenommeerde Scandinavische kunstenaar Evelina Kroon drie handgemaakte tapijten.

SUNNY SIDE UP
SUNNY SIDE UP

Als antwoord op onze onrustige wereld en de toegenomen behoefte om vreugde te vinden in het eenvoudige en blijvende bestaat de ‘Late Breakfast’ collectie uit drie handgemaakte tapijten met Evelina Kroon's uitgesproken grafische signatuur. Het doel was om een kleurrijke, duurzame en positieve collectie in natuurlijke plantenvezels te creëren tegen een democratische prijs. Het resultaat zijn drie vloerkleden die in al hun eenvoud duidelijk zijn.

PLUM PUNCH
PLUM PUNCH

Nieuwe collectie Layered biedt levendig kleurenpalet

De inspiratie achter de collectie komt van de langzame ontbijten die Evelina door de jaren heen heeft ervaren met familie en vrienden. De tapijten ‘Sunny Side Up’, ‘Plum Punch’ en ‘Korean Chives’ combineren een levendig kleurenpalet met de natuurlijke kleurenschaal van jutekwaliteit en voegen een vleugje speelsheid toe zonder afbreuk te doen aan de klassieke expressie. Handgemaakt, speels en tijdloos, precies zoals een gelaagd vloerkleed wil zijn.

KOREAN CHIVES
KOREAN CHIVES

Opgeleid aan de gerenommeerde Zweedse universiteit voor kunst en design - Konstfack - met een startpunt in schilderen, kleuren en decorontwerp, verkent Evelina de grens tussen kunst en haar boodschap. Met haar karakteristieke tapetechniek creëert ze een opvallende balans tussen een strikte grafische expressie en eclectische esthetiek die verwijst naar traditioneel vrouwelijk vakmanschap.