Koninklijke designs

#interieurbouw 05-01-2021
Koninklijke designs

Ernst Koning zoekt in zijn ontwerpen naar de balans tussen functionaliteit en vormgeving. Zo ontwierp hij de lamp Groove voor het merk Puik. Een simpele lamp, bestaande uit één geheel, die past in uiteenlopende interieurs. 
Koninklijke designs
Ontwerper Ernst Koning verdiepte zich tijdens zijn opleiding tot product designer in het ontwerpen voor merkaanbieders. Direct na zijn afstuderen startte hij zijn eigen studio Ilias Ernst. Inmiddels loopt zijn werk uiteen van lampen tot flesjes tot de schaal van een geldautomaat. Koning. “Voor mij ligt de uitdaging in het zodanig technisch uitwerken van een ontwerp dat het functioneel is zonder afbreuk te doen aan de vormgeving. Naar die verhouding ben ik voortdurend op zoek. Tegelijk probeer ik een ontwerp betaalbaar te houden en denk ik na over duurzaamheid.”
Slimme uitbreidingen
Koning concentreert zich ook op slimme uitbreidingen voor bestaande producten. Als voorbeeld wijst hij op de verruiming van het ontwerp van een tuinbank van het merk Spinwood. “Het bedrijf zocht een manier om de bank te kunnen uitklappen naar een tafel. Het was mijn taak om daar een model voor te bedenken, die geen afbreuk zou doen aan de elegantie van het basisontwerp. Uiteindelijk heb ik een concessie moeten doen door het zitgedeelte enigszins te versmallen. Nu deze bank in de markt goed wordt ontvangen, onderzoeken we hoe we het comfort en de tafelstand verder kunnen verbeteren. Zo blijf ik bezig met het vinden van manieren om ontwerpen sterken te maken.”

Lees het volledige interview met Ernst Koning in Meubel Plus nr.11


Koninklijke designs