Kleurrijke keuken als klapstuk

09-07-2021
Kleurrijke keuken als klapstuk

Jonno van der Eng, eigenaar van t’Kroonhuys, realiseerde voor een klant in Hoofddorp een maatwerk keuken van het materiaal Arpa Fenix in de kleur Castoro Ottawa. Het aanrechtblad is van composiet in de kleur Ginger.
Kleurrijke keuken als klapstuk
Jonno van der Eng kwam twee jaar geleden in contact met de betreffende klant via bemiddeling van interieurontwerpster Lisa Voet, eigenaresse van het bedrijf AndereKant. Van der Eng startte toen met het ontwerpen en produceren van een café-meubel en een tv-meubel. Men was zo enthousiast over deze interieuroplossingen, dat recent besloten werd om t’Kroonhuys opnieuw in te schakelen voor het realiseren van de maatwerk keuken en een hoofdbord met verticale latten.
 
Een aangename touch
Deze keuken is gemaakt van de innovatieve plaat Arpa Fenix Castoro Ottawa. Ondanks het extreem matte oppervlak is deze plaat flexibel toe te passen. Het oppervlak van de Arpa Fenix Castoro heeft een aangename soft-touch. Door de toegepaste nanotechnologie zie je geen vingerafdrukken op de plaat en zijn krassen makkelijk weg te werken. “Alle elementen in de keuken passen uitstekend bij elkaar en de gekozen kleurencombinatie komt bijzonder goed uit de verf”, aldus Jonno van der Eng. “In eerste instantie was de klant een tikje nerveus over deze kleuren, het is toch weer wat anders dan een keuken in zwart en wit. Maar het resultaat is nog veel mooier geworden dan ze aanvankelijk voor ogen hadden. ‘Het is echt onze droomkeuken’, vertelden ze me. Dat is mooi om te horen.”
 
Volledig in eigen beheer
Zoals al zijn maatwerkprojecten realiseerde Van der Eng de klus, vanaf het eerste klantcontact tot en met de realisatie, volledig in eigen beheer. In januari 2015 richtte hij zijn eigen maatwerk keuken- en meubelmakerij op, die hij ‘t Kroonhuys doopte. Bij een ontwerp van ‘t Kroonhuys wordt er met aandacht en passie gewerkt aan een hoogwaardig eindproduct met eersteklas materialen en afwerking.
“Ik wil een extra dimensie toevoegen aan een interieur: een eigen karakter, zo stelt de eigenaar, die merkt dat zijn bedrijf behoorlijk in de lift zit. “De vraag naar maatwerk meubels en keukens neemt alsmaar toe. We kruipen met ons bedrijf richting het hogere segment en maken unieke producten en concepten voor onze klanten. Zoals ook in het geval van deze keuken. Dat is en blijft heel erg mooi om te doen.”

Kleurrijke keuken als klapstuk
Kleurrijke keuken als klapstuk
Kleurrijke keuken als klapstuk