Klassieker van de toekomst

13-09-2022
Klassieker van de toekomst

Designklassiekers van de toekomst: dat is wat ontwerpers Tom Dissel en Timon Scholten voor ogen hadden toen ze startten met hun interieurlabel ijcoon. En die filosofie werkt, want relaxfauteuil Vera won onlangs de eerste prijs bij de Design District Awards.

Klassieker van de toekomst

ijcoon lanceert in september 2022 de eerste volledige collectie.

Klassieker van de toekomst

Iedereen verdient een ijcoon, was de gedachte toen Tom Dissel en Timon Scholten begonnen met de ontwikkeling van de Vera. ‘De meeste relaxfauteuils hebben een stoffig imago. Onterecht, vonden wij,’ vertelt Tom. ‘Want of je nu jong of al wat ouder bent, iedereen verdient een prachtig meubel waarin je kunt ontspannen.’ Het elegante en comfortabele ontwerp vormt de basis voor de fauteuil, die kan worden uitgebreid met verschillende features zoals een sta-op-functie.

Klassieker van de toekomst

Alle meubels in de nieuwe collectie zijn geïnspireerd op tijdloze iconen: zo doet fauteuil Vera denken aan de ronde vormen van de Vespa Primavera, en gaven Amerikaanse dinner rolls hun naam aan bank Rolls. ‘We streven ernaar om het icoon onderdeel te maken van de identiteit van het meubel’, legt Timon uit. ‘Die beeldtaal is voor ijcoon heel belangrijk.’

Zo veel mogelijk materialen en onderdelen worden in de eigen studio of door leveranciers in Nederland gemaakt.