Kantlatten en fineer kanten in Multiplex

Meubels 28-06
Kantlatten en fineer kanten in Multiplex

Gecoate multiplex platen geven meubels een hoogwaardige uitstraling. Als er een alternatief op een multiplex plaat gewenst is, kan een plaat worden ‘omgetoverd’ tot een plaat met het uiterlijk van massief multiplex.

Kantlatten en fineer kanten in Multiplex

Gecoate multiplexplaten bieden volop mogelijkheden. Een van de redenen voor de populariteit van het oppervlak is de meerlaagse optiek. Dit geeft meubels een hoogwaardige, warme uitstraling. Door het oppervlak verder te behandelen met beits, olie of lak creëert men een echte blikvanger. Echter de gewenste uitstraling kan ook worden bereikt met een spaanplaat in combinatie met echt hout fineer. Dit is vooral handig wanneer multiplexplaten niet direct leverbaar of te prijzig zijn voor een project.

Kantlatten en fineer kanten in Multiplex

De kanten zijn bij Ostermann in de houtsoorten Beuken en Berken, in verschillende breedtes en diktes, direct uit voorraad verkrijgbaar. Op verzoek zijn de kanten ook voorgelijmd met smeltlijm verkrijgbaar of voorbereid voor de verwerking met verschillende nulvoegtechnologieën.

Kantlatten en fineer kanten in Multiplex

Multiplex kanten in Berken en Beuken

De multiplex fineerkanten Berken en Beuken onderscheiden zich niet alleen in houtsoort, maar ook in uitstraling. De afzonderlijke strepen (lagen) bij de Berken fineerkanten zijn onregelmatiger en fijner en bij Beuken fineer daarentegen iets breder, duidelijk rechter en strakker. Beide kanten worden met een geschuurd oppervlak direct uit voorraad geleverd en krijgen hun uiteindelijke kleur en effect door de afwerking van het oppervlak.