Jung Unique by Graft brengt ode aan Berlijn

Verlichting 29-04
Jung Unique by Graft brengt ode aan Berlijn

Jung slaat de handen in elkaar met architectenbureau Graft voor een collectie trendy schakelaars. Jung Unique by Graft is een reeks die aan de hand van opvallende opdrukken verwijst naar de typische Berlijnse street art. Designer Lars Krückeberg van Graft ontwierp de schakelaars initieel voor de headquarters van het bureau, maar vanaf vandaag zijn ze ook beschikbaar voor het grote publiek.

Jung Unique by Graft brengt ode aan Berlijn

Wie denkt aan de Berlijnse straten, denkt aan de kleurrijke street art die de stad bekleedt. Waar het vroeger een vorm van protest was, is het in de Duitse hoofdstad een belangrijk cultuuronderdeel geworden en een manier om openbare ruimtes tot leven te brengen. Het architectenbureau Graft belichaamt dezelfde stedelijke nonchalance en coolness en verwerkt die bovendien in zijn creatieve, vaak experimentele ontwerpen. Het bedrijf is niet bang om grenzen te verleggen en nieuwe paden aan te leggen in de architectuur. Dezelfde onconventionele concepten komen nu tot uiting in de Jung Unique by Graft-collectie.

Jung Unique by Graft brengt ode aan Berlijn

Gekleurd door de stad

Van Kreuzberg tot Friedrichshain en Schöneberg: de verschillende designs van de Jung Unique by Graft-collectie werden vernoemd naar diverse Berlijnse districten. Ieder stuk is een statement piece en brengt een ode aan het stadsleven, aan het levendige Berlijn en stedelijke individualiteit. Oorspronkelijk ontworpen voor het nieuwe hoofdkantoor van Graft maar vandaag ook perfect te integreren in het eigen interieur. Met de Jung Unique-reeks worden schakelaars getransformeerd tot individuele communicatie-elementen waarmee je niet alleen de schoonheid van de stad maar vooral ook je eigen persoonlijkheid in de verf zet.

Jung Unique by Graft brengt ode aan Berlijn

Jung Graphic-tool

Het Jung Unique-platform stelt ontwerpers aan de hand van de Jung Graphic-tool in staat om schakelaars te individualiseren en ze te gebruiken als een bijkomend communicatiemiddel. Zowel de kleur, typografie als het motief kunnen volledig aangepast en gepersonaliseerd worden. Met de ontwerpen uit de Jung Unique by Graft-reeks maak je zonder meer een statement in het interieur: een tikkeltje provocerend, ietwat brutaal maar vooral erg luid. De schakelaars met de Graft-designs maken vanaf nu deel uit van de Jung-catalogus en kunnen gebruikt worden om ieder interieurproject tot een nieuw en gedurfder niveau te tillen.

Jung Unique by Graft brengt ode aan Berlijn