Juiste verlichting met Lux-O-Meter app

11-02-2021
Juiste verlichting met Lux-O-Meter app

Met de nieuwe ‘Lux-O-Meter’ app van LEDVANCE, kunnen werknemers betrouwbaar controleren of de verlichtingssterkte op hun werkplek thuis voldoende is, zelfs zonder dure meetapparatuur. 
Juiste verlichting met Lux-O-Meter app
Terwijl in kantoren een verlichtingssterkte van ten minste 500 lux verplicht of aanbevolen is, is deze thuis vaak slechts 100-200 lux. Op lange termijn kan dit leiden tot hoofdpijn, vermoeide ogen of gebrek aan concentratie en vermoeidheid. Met de app kunnen werknemers nu eenvoudig en betrouwbaar testen of hun verlichting voldoende is of dat ze die moeten verbeteren. De app is nu beschikbaar voor iOS- en Android-toestellen in de respectievelijke app stores. Kalibratiemetingen zijn uitgevoerd onder verschillende lichtomstandigheden en opgeslagen in de app. Deze compenseren de aanvankelijk onnauwkeurige ruwe gegevens van de mobiele telefoon sensoren.
Het project ‘LUX@HOME’ is genomineerd voor de ‘Duitse Innovatie Award 2021’. LEDVANCE is van mening dat ‘LUX@HOME’ voldoet aan alle eisen om te worden bekroond in de categorie ‘Excellence in Business to Consumer’ in de subcategorie ‘Verlichting’.

Download voor Android - Download voor iOS