Jubileumeditie van Model 105 bij Le Klint

Jubileumeditie van Model 105 bij Le Klint

De Deense architect Mogens Koch zou dit jaar 125 jaar zijn geworden. Le Klint viert dit met de lancering van een nieuwe jubileumeditie van het Model 105, dat Mogens Koch in 1942 ontwierp en sindsdien deel uitmaakt van het Le Klint-assortiment. Het nieuwe model heet Le Klint 105 Anniversary en heeft een nieuw armatuur gekregen, en er zijn twee nieuwe grote versies van de lamp bijgekomen.

Jubileumeditie van Model 105 bij Le Klint

De architect Mogens Koch was nauw verbonden met de familie Klint en al in 1942 ontwierp hij het Model 105 voor de Deense ambachtstentoonstelling in Stockholm. Het jaar daarop werd het bedrijf Le Klint opgericht door de creatieve ondernemer Tage Klint, en het Model 105 nam een prominente positie in toen Le Klint datzelfde jaar zijn eigen winkel in Kopenhagen opende.

Jubileumeditie van Model 105 bij Le Klint

Model 105 wordt met de hand gemaakt

Het Model 105 maakt sinds 1943 deel uit van de Le Klint collectie en wordt tot op de dag van vandaag nog steeds met de hand gemaakt in Odense, Denemarken.

Model 105 heeft een rustige uitstraling en is qua vorm verwant aan traditionele Japanse papieren lantaarns.

Le Klint 105 Anniversary is verkrijgbaar in de maten: Small, Large, X-Large en XX-Large met een stalen ophanging in de kleur goud.