Jong design talent in Hôtel Droog

Hôtel Droog

In de lobby van Hôtel Droog in Amsterdam is het werk te zien van elf net afgestudeerde ontwerpers aan de Design Academy Eindhoven. De ontwerpen beslaan de disciplines Social Design, Information Design en Contextual Design en snijden sociale thema’s aan.

Zoals The Yellow Spot, een mobiele wc van Elis Otañez, als oplossing en protest voor het gebrek aan voldoende openbare wc’s voor vrouwen. Of de Jensen Chair van Anna Aagaard Jensen, die vrouwen een letterlijke steun in de rug geeft.

Hôtel Droog is de driedimensionale beleving van het toonaangevende conceptuele design label Droog, opgericht door Renny Ramakers en Gijs Bakker. De expositie van deze nieuwe generatie ontwerpers is nog de hele maand september te zien.

Voor meer informatie: droog.com

Lees ook
Ondernemende ontwerpers

Ondernemende ontwerpers

Iedere jonge ontwerper staat na zijn of haar afstuderen voor een nieuw begin. Sommigen treden in dienst bij een werkgever, anderen besluiten tot het opstarten van hun eigen bedrijf. Maar hoe gemakkelijk is dat laatste eigenlijk? En welke vaardigheden brengen deze jonge ontwerpers mee vanuit hun opleiding? Veel Nederlandse ontwerpers voltooien hun opleiding...