Italiaanse knowhow en de kunst van het leven

02-11-2022
Italiaanse knowhow en de kunst van het leven

De ontmoeting tussen Ruben Jochimek, artistiek directeur van Veronese, en Sandra Benhamou, interieurarchitect, resulteerde in Ornella, een vintage geïnspireerde Murano-glazen luchter.

Italiaanse knowhow en de kunst van het leven

Veronese en Sandra Benhamou delen een gemeenschappelijke passie: Italiaanse knowhow en de kunst van het leven. Het idee voor Ornella werd geïnspireerd door een rondleiding door de Archieven van Veronese door Ruben Jochimek. Dit archief, gelegen in de kelder van de Parijse showroom, biedt een reis terug in de geschiedenis van de decoratieve kunst. Langs de gangpaden vol vormen en kleuren ontdekken we alle aspecten die Murano-glas aankan. Om geometrische en bloemige elementen beter te begrijpen, kunnen we het eeuwenoude materiaal voelen en ermee experimenteren. 

Gepassioneerd door het ontwerp van de jaren 1960 en 1970, raakte Sandra Benhamou in de ban van de vintage Corteccia, die was geïnspireerd op de schors van bomen. Wetende dat ze een verticale ophanging wilde creëren, selecteerde Benhamou kristal en amberkleurige tinten van Murano-glas om van Ornella een lichtsculptuur te maken, die zacht omgevingslicht uitstraalt.

Beïnvloed door haar Italiaans-Tunesische afkomst, haalt Sandra Benhamou haar inspiratie uit de Italiaanse cinema en muziek. De vorm en sensualiteit van dit stuk doen haar denken aan het romantische lied ‘L'appuntamento’ van de Milanese zangeres Ornella Vanoni die de naam van het stuk, Ornella, inspireert.