Investeren in matrasrecycling

RetourMatras, een Nederlandse matrassen recycler, kondigt een investering aan door Inga Investments en Renewi. Dankzij deze investering kan RetourMatras de verwerkingscapaciteit uitbreiden tot meer dan een miljoen matrassen per jaar in Nederland. 
Investeren in matrasrecycling | Meubel
RetourMatras verwerkt gebruikte matrassen in Nederland tot grondstoffen voor nieuwe producten. De metalen binnenvering van het matras gaat naar de metaalindustrie, het tijk wordt hergebruikt in de textielindustrie en het overgebleven schuim kan worden hergebruikt als opvulmateriaal voor de meubelindustrie, sportmatten, ondertapijt of islolatiemateriaal. Meer dan 90% van het matras wordt bij RetourMatras opnieuw gebruikt. 

'RetourMatras kan met deze investering nieuwe klanten, waaronder IKEA Nederland, een duurzaam alternatief gaan bieden voor de verwerking van matrassen. Bijkomend voordeel is dat onze CO2 voetafdruk wordt verbeterd door dichter bij de bron te gaan verwerken', aldus Nanne Fioole, directeur en mede-eigenaar van het bedrijf. 

Ingka Investments is onderdeel van ’s werelds grootste franchisenemer van het IKEA Concept, de Ingka Group. 'RetourMatras biedt kansen om matrasrecycling verder op te schalen, in eerste instantie in Nederland, en mogelijk toekomstig ook in andere landen waar IKEA Retail actief is', zegt Krister Mattsson, Managing Director van Ingka Investments. 

Renewi zet als wate-to-productbedrijf afval om tot bruikbare producten. Otto de Bont, CEO van Renewi vertelt: 'Ik ben erg blij met deze samenwerking. Het sluit perfect aan op onze visie dat afval niet bestaat en op onze rol als verbindende schakel in de circulaire economie. We bieden hiermee een unieke oplossing voor een duurzame en efficiënte recycling van matrassen tot nieuwe grondstoffen van hoge kwaliteit.'