'Interzum award 2023' voor FurnSpin van Hettich

FurnSpin
FurnSpin

Het revolutionaire 'FurnSpin' meubelbeslagsysteem van Hettich overtuigde de jury van deskundigen van de 'Interzum award'.

FurnSpin
FurnSpin

FurnSpin werd uitgeroepen tot 'Best of the Best' met zijn ‘doordachte en innovatieve ontwerp’. "De onderscheiding voor de Interzum award 2023 bevestigt de kwaliteit en innovatiekracht van uw werk en onderstreept de internationale uitstraling van uw product in de branche", zo luidde de verklaring van Kölnmesse.

It's all in Hettich
It's all in Hettich

FurnSpin geeft een creatieve impuls aan meubeldesign. Openstaande deuren of kleppen zitten niet meer in de weg – hier wordt het grootste deel van de kast met gemak verplaatst. Met een elegante draai onthullen de meubels hun innerlijk. Met nog een draai verdwijnt de binnenkant van de kast uit beeld en toont het meubel weer gesloten fronten.

'Interzum award 2023' voor FurnSpin van Hettich

Dankzij de unieke 'translerende rotatie' van het beslag kunnen meubels hun interieur nu volledig naar buiten draaien. FurnSpin synchroniseert hierbij twee verschillende bewegingsvormen: zwenken en 180° draaien. Met een uitgekiende kinematica beweegt de kast in een gedefinieerd loopspoor, zodat de randen van het meubel niet kunnen botsen. Het draaimoment is zodanig uitgebalanceerd dat zelfs zeer lichte voorwerpen niet omvallen of wegglijden, maar op hun plaats blijven staan in het meubel.

Hettich presenteert zich als succesaanjager

Op de Interzum 2023 presenteert Hettich zich als succesaanjager met een toekomstgericht spectrum aan mogelijkheden voor alomvattende samenwerkingsvormen. De megatrends individualisering, verstedelijking, New Work, digitalisering en duurzaamheid blijven de drijvende kracht achter veranderingen – en niet alleen op het gebied van nieuwe meubels en inrichtingsconcepten. Tegen de achtergrond van het tekort aan gekwalificeerd personeel worden vereenvoudigde en efficiënte processen in de productie en montage steeds belangrijker. Hettich loopt voorop in de digitalisering van zijn diensten en verwerkingstechnologie en toont onder meer oplossingen met augmented reality.

It’s all-in Hettich

Met de campagne 'It's all in Hettich' onderstreept de beslagfabrikant zijn belofte aan meubelmakers/interieurbouwers, handel en industrie om alles te bieden wat nodig is voor succes in de meubelbranche.

Op de Interzum 2023 zal Hettich voor het eerst zijn gehele beursaanwezigheid als CO₂-neutraal laten certificeren door de stichting myclimate (myclimate.org). Het doel is om de CO₂-uitstoot zoveel mogelijk te vermijden of in ieder geval te verminderen door maatregelen op het gebied van transportmanagement, technische standuitrusting, hergebruik van standbouwmaterialen en beursexponaten, regionale seizoensgebonden catering, efficiënt gebruik van standpersoneel inclusief reizen en overnachtingen, tot en met het achterwege laten van give-aways.