Internationale groei versneld

24-08-2022
Internationale groei versneld

Röko, een in Zweden gevestigde lange termijn investeerder, heeft een aandeel verworven in kunstbloemenexpert Silk-ka.

Internationale groei versneld

Oprichter en aandeelhouder Patrick Oude Groeniger van het in Hengelo gevestigde bedrijf, zal als minderheidsaandeelhouder betrokken blijven bij de creatieve aspecten van het bedrijf en zitting nemen in de Raad van Bestuur. Marktlink begeleidde de overname.

Internationale groei versneld

Silk-ka, met ruim 30 werknemers, is opgericht in 1988 door de gebroeders Patrick en Robert Oude Groeniger, maar is sinds 2008 in handen van Patrick. De kunstbloemen, planten en bomen van Silk-ka ogen en voelen natuurlijk en levensecht en worden in meer dan 70 landen wereldwijd verkocht. Het bedrijf heeft agentschappen in onder andere Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en Zweden met showrooms in Duitsland, Zwitserland, Engeland en Italië. Silk-ka zet de producten af in zowel het retailsegment, als de projecten- en evenementenbranche, bijvoorbeeld voor visual merchandising, trouwerijen en productlanceringen. Veel vooraanstaande bedrijven en merken werken samen met Silk-ka.

Röko investeert in bedrijven met continue groei en solide marges en richt zich op samenwerking met oprichters en ondernemers. Silk-ka is Röko's 21e overname, en de tweede in Nederland na de overname van Smit Visual.