Interieurs bloeien op met moscreaties

#afbouw 18-03-2021
Interieurs bloeien op met moscreaties

Steeds meer architecten en interieurbouwers passen moswanden toe in hun projecten. Dat ondervindt het alsmaar groeiende Moswand.eu. De Limburgse onderneming opende onlangs een nieuwe fabriek waarin het zelf mos kan prepareren.  
Interieurs bloeien op met moscreaties
Terwijl eigenaar John Custers een rondleiding geeft door de productieafdeling en de showroom van zijn bedrijf, staat hij onder meer stil bij de verplaatsbare moswanden. “Deze zogenoemde room dividers zijn, net als onze desk dividers, tijdens de coronacrisis zeer in trek”, vertelt hij. “Met deze flexibele wanden kun je op een hele mooie en natuurlijke manier afscheidingen maken op de werkplek. Sfeervol en praktisch, met oog voor privacy en comfort.”
Rendiermos wordt het meest verkocht door Moswand.eu, maar het aandeel bol- en platmos is stijgende. “Met deze mossoorten kun je meer variëren, ook op het gebied van kleuren”, aldus Custers. “De ene klant wil een rustige uitstraling, de andere klant wenst weer meer beleving in een wand of schilderij. Hierop kunnen wij perfect anticiperen.”
 
Nieuwe mijlpaal
Het bol- en platmos wordt geprepareerd in de onlangs geopende eigen fabriek, een nieuwe mijlpaal voor Moswand.eu. Custers: “Voorheen werden deze mossen, afkomstig uit Europa, geprepareerd in Noorwegen. Omdat we niet tevreden waren over de kwaliteit, hebben we dit verwerkingsproces in eigen beheer genomen. Nu kunnen we ook de kleuren van het mos zelf samenstellen. Bovendien besparen we enorm aan transportkosten. We kunnen met onze dochteronderneming MossFactory in deze nieuwe fabriek enorme volumes creëren.”

Ralf Pijnenburg
 
De volledige reportage is te lezen in Meubel + nr 2.
 

Interieurs bloeien op met moscreaties