'Inspired by women in charge'

Tribes

Aanbieder van flexibele werkplekken Tribes, heeft op 14 november zijn nieuwste vestiging geopend in het hart van Amsterdam, met als motto 'Inspired by women in charge'. Ontwerpster Huguette Crielaers heeft zich laten inspireren door een Chinese stam waar vrouwen de leiding hebben.

Het gaat in dit geval op de Mosuo, een eeuwenoude Chinese stam van Tibetaanse boeddhisten. Tribes-oprichter Eduard Schaepman  bracht begin dit jaar een bezoek aan de Mosuo, die als voorwaarde stelden dat de inrichting  van het pand geheel in lijn zou zijn met hun riten en gewoonten. 

Het interieur in een rijksmonument aan het Raamplein kenmerkt zich door de grote pilaren en zuilen, paviljoens en pleinen.'Allemaal vrij strakke, degelijke, mannelijke elementen', stelt Crielaers. 'We hebben gekeken naar de kleuren, stoffen en rituelen van de Mosuo. Zo houden zij zich bezig met borduren, weven en vissen. We hebben door het hele gebouw lopers gelegd om de symmetrie te benadrukken. Ook is er veel fluweel gebruikt, een stof die stoer én vrouwelijk is. De Mosuo dragen veel kralen, wat is terug te zien in de verlichting in de bibliotheek en de bar, en door het hele gebouw zie je garenklossen en vissen terugkeren. De Mosuo-kleuren geel, rood, paars en roze voeren de boventoon.' Ook hangen er foto's van de Mosuo zelf, die Schaepman tijdens zijn bezoek heeft mogen maken. 

Oprichter Eduard Schaepman liet zich inspireren door nomadisch gedrag en wilde de wijsheid en schoonheid van nomadische stammen delen met de rest van de wereld. Inmiddels zijn er 23 Tribes-vestigingen in Nederland, België en Duitsland, allemaal geïnspireerd op een andere stam. 

 

 

Lees ook
Te ruim in het jasje

Te ruim in het jasje

Eist klant terecht herstoffering van banken?

Kleur van het jaar

Kleur van het jaar

Kleureninstituut Pantone heeft de kleur Living Coral benoemt tot kleur van het jaar 2019. Volgens Pantone symboliseert de kleur onze ‘aangeboren behoefte aan optimisme en vreugdevolle bezigheden.’ Het is een schakering van oranje met een gouden ondertoon, die, zo stelt Pantone, tegenwicht moet bieden aan de sterk gedigitaliseerde wereld....

Advocatenkantoor Habraken Rutten valt in de prijzen

Advocatenkantoor Habraken Rutten valt in de prijzen

Het ontwerp voor de kantoorruimte van advocatenkantoor Habraken Rutten in Rotterdam van ontwerpbureau Fokkema & Partners Architecten BV heeft een Shaw Contract Design Award gewonnen voor de categorie kleine kantoorruimte. Er waren 536 inzendingen uit 36 landen, waaruit vijf inzendingen voor vijf categorieën zijn verkozen tot 'global winners'. De...