Inspiratie uit de 18de eeuw

02-01-2023
Inspiratie uit de 18de eeuw

Met de lancering van de Rungstedlund-serie bestaande uit een eettafel en eetkamerstoelen, breidt Carl Hansen & Son zijn collectie Ole Wanscher-meubels uit, waaronder ook de T-chair gelanceerd in 2021.

Inspiratie uit de 18de eeuw

De Rungstedlund-serie is ontworpen door de Deense ontwerper Ole Wanscher, die zich liet inspireren door Engelse meubels uit de jaren 1700 - zoals blijkt uit de slanke vorm en gebogen silhouetten.

Inspiratie uit de 18de eeuw

Het landhuis Rungstedlund, waaraan de serie zijn naam ontleent, was vroeger het huis van de Deense auteur Karen Blixen. In 1960 was Blixen een van de initiatiefnemers van Deense Academie, die zijn hoofdkantoor had in Rungstedlund, en het was in dit verband dat Ole Wanscher de opdracht kreeg om te ontwerpen de eettafel en stoelen in 1962. Tegenwoordig herbergt de locatie het Karen Blixen Museum, dat in 1991 werd geopend.

Inspiratie uit de 18de eeuw

De eetkamerstoel van de Rungstedlund-serie kenmerkt zich door zijn organische vormen en is verkrijgbaar met en zonder armleuningen.

De elliptische eettafel van de Rungstedlund-serie is voorzien van een tafelblad in gespiegelde kroonsnede, boekgematched fineer, dat de prachtige, tactiele nerf van het hout benadrukt.

De vierkante, verticale tafelpoten lopen iets af aan de twee binnenzijden die zijn samengevoegd in een afronding die de tafel een bijna zwevende uitstraling geeft.

carlhansen.com