Huis virtueel inrichten met nieuwe tool in IKEA app

Huis virtueel inrichten met nieuwe tool in IKEA app

IKEA lanceert Kreativ: een tool in de IKEA app waarmee ruimtes virtueel (opnieuw) kunnen worden ingericht met IKEA meubels.

Huis virtueel inrichten met nieuwe tool in IKEA app

Gebruikers scannen hun woonruimtes via de tool en met behulp van artificial intelligence (AI) worden de scans omgezet in virtuele ruimtes met de juiste afmetingen. Meubels die al in de ruimtes staan, kunnen met één druk op de knop worden weggehaald of juist onderdeel blijven van het nieuwe interieur. Daarna kunnen gebruikers vanaf de bank hun woonideeën tot leven laten komen met virtuele meubels uit het assortiment.

IKEA wil klanten inspireren

Met Kreativ wil IKEA klanten inspireren om al hun interieurideeën tot leven te laten komen, zonder dat er een meetlint aan te pas hoeft te komen. Via de tool is het makkelijk om de woonruimtes naar de app te uploaden en ze vervolgens (opnieuw) in te richten. Wanneer het ontwerp naar wens is, kunnen gebruikers de gekozen producten in hun winkelmandje plaatsen en bestellen. Ook kunnen de ontwerpideeën online worden opgeslagen en gedeeld worden met partners, huisgenoten of familie. Er zijn vijftig 3D-showrooms beschikbaar in de tool voor wie meer inspiratie wil.