Houtolie met hoge chemische weerstand

Producten 04-03
Houtolie met hoge chemische weerstand

De houtolie Legno Dura-Öl van ADLER doet met zijn hoge chemische en mechanische weerstand niet onder voor een moderne meubellak.

Houtolie met hoge chemische weerstand

Terwijl geoliede oppervlakken doorgaans ultragevoelig zijn en krassen, water-, koffie-, of rode wijnvlekken funest zijn, is dat bij Legno Dura-Öl niet het geval.

Houtolie met hoge chemische weerstand

Leon Cremers, directeur van ADLER Benelux in Heeze: “In tegenstelling tot de meeste oliën vormt Legno Dura-Öl een dunne film op het oppervlak. Deze film is zo dun dat hij praktisch niet te zien of te voelen is, maar het oppervlak tegelijkertijd wel uitstekend beschermt.”

De olie hoeft niet met de hand te worden ingewreven – en dat zorgt voor een efficiënt verwerkingsproces. Twee lagen en tussentijds lichtjes schuren volstaan voor een mooi resultaat. Door de korte droogtijd kunnen de twee lagen bovendien nog op dezelfde dag worden aangebracht. Tot slot kan de olie niet alleen met een kwast of roller worden aangebracht, maar ook met de spuit. Daardoor kunnen ook grote oppervlakken zoals binnendeuren in een korte tijd worden behandeld.

Ook voor intensief gebruikte houten oppervlakken

Door zijn hoge bestendigheid is Legno Dura-Öl ook geschikt voor houten oppervlakken die intensief worden gebruikt, zoals tafelbladen, keukenfronten en werkbladen. Ook parketvloeren en houten trappen kunnen met deze houtolie worden behandeld. Omdat Legno Dura-Öl over een hoge anti slip-waarde beschikt, is het risico op glij- en valpartijen klein.