Hotel New York in Rotterdam grondig vernieuwd

Hotel New York op de Kop van Zuid in Rotterdam heeft de 27 kamers aan de achterbouw van het hotel grondig vernieuwd onder leiding van architect Ethien Duy Pham. De kamers kregen onder meer een nieuwe vloer van Studio Moods. 
Hotel New York in Rotterdam grondig vernieuwd | Meubel
Het gebouw heeft een rijke geschiedenis. Oorspronkelijk was er het kantoor van de Holland Amerika lijn gevestigd, de maatschappij die vele jaren een scheepsvaartverbinding heeft onderhouden tussen Nederland en de Verenigde Staten. Deze geschiedenis is voor de architect het uitgangspunt gebleven voor het ontwerp van de 27 kamers. 'De robuuste elementen, met onder meer het stalenbuismeubilair van Gispen, verwijzen naar de scheepvaart die het levendige karakter in het havengebied van Rotterdam nog altijd kenmerkt', aldus Pham. 

De vloer, Herringbone Slim Laural Oak, past volgens Pham goed bij het lichte interieur van de kamers. Het houtdessin en het visgraatpatroon van de vloer verwijzen naar de jugendstillornamenten in de oorspronkelijke architectuur van het gebouw. Door de sterke onderlaag en transparante Protectonite PU slijtlaag heeft de vloer bovendien een duurzaam karakter waardoor deze geschikt is voor intensief gebruik.