Hoogwaardig alternatief voor houten vloer

Interfloor breidt de Black Tex Back vinylcollectie uit met Dynamic Wood-3D en sluit met Manilla Wool aan bij de huidige herwaardering van tapijt. De fabrikant presenteerde zich eerder dit voorjaar al met diverse introducties zoals de vernieuwde Dynamic Wood pvc vinyl collectie en met diverse solution dyed tapijt kwaliteiten waaronder de Satino-SDN en Lexus-SDN. Interfloor vernieuwde bovendien de tapijtkwaliteit Tendence. 
Hoogwaardig alternatief voor houten vloer | Meubel
Hoogwaardig alternatief voor houten vloer | Meubel
Hoogwaardig alternatief voor houten vloer | Meubel
Hoogwaardig alternatief voor houten vloer | Meubel
De Dynamic Wood-3D van Interfloor laat volgens de fabrikant ‘ongekend realistische planken’ zien. De 3D-Embossing-in-Register-techniek levert een levensechte ‘look and feel’ op die niet onder doet voor een vloer van hout, steen of beton. De nerven en noesten in het vinyl zijn niet alleen zichtbaar maar ook nog eens voelbaar.
Dynamic Wood-3D is uitgevoerd met een Black Tex rug. Het is daarmee egaal glad, uitermate stabiel en vormvast. En is bovendien los te leggen tot veertig vierkante meter. De Dynamic collectie wordt op basis van een ftalaat vrije technologie geproduceerd en kent een duurzaam en milieuvriendelijk karakter. Zowel de toplaag als de drager van Dynamic Wood-3D kennen weekmakers op biologische basis. Interfloor typeert Dynamic Wood-3D als ‘een uitermate luxueuze, comfortabele vinylcollectie met een uitzonderlijk natuurgetrouwe uitstraling’. Dynamic Wood-3D geldt volgens de fabrikant als een voordelig en praktisch alternatief voor een echte houten vloer.
Manilla Wool
Met de introductie van Manilla Wool sluit Interfloor aan bij de huidige populariteit van natuurlijk wonen. Tapijt wordt opnieuw ontdekt vanwege het comfort en het plezierige gevoel dat tapijt kan oproepen. Manilla Wool is een natuurlijke vloer van honderd procent zuiver scheerwol, kent fraaie diagonale patronen met een grove noppenstructuur en is verkrijgbaar in zes naturel kleuren.
Volgens Interfloor is haar tapijtcollectie uitermate geschikt om rustgevende ruimtes te creëren. Wol is bestand tegen slijtage en is van uit de aard van het materiaal vuilwerend en eenvoudig te reinigen. Wollen tapijten behouden hun originele dikte. Wol komt immer terug in de oorspronkelijk vorm nadat er op is gelopen of wanneer er meubels op worden verplaatst. Manilla Wool is dan ook geschikt voor intensief gebruik.
Tendence
Interfloor heeft ook de reeds jaren succesvolle tapijtkwaliteit Tendence vernieuwd. Het frisé tapijt heeft een poolgewicht van maar liefst 2150 gram per vierkante meter. Voor Tendence is gebruik gemaakt van duurzame Solution Dyed polyester garens, bekend om de zachtheid en zijn goede onderhoudseigenschappen. ‘De combinatie van het hoge poolgewicht met Ultra Soft tapijtgaren en een grote pooldichtheid maakt dit tapijt tot de meest comfortabele vloer om op te wonen en te leven’, is de stelling van de fabrikant dan ook.
Deze vloerbedekking kent een geluidsabsorberende werking en is warmte isolerend. Tendence is geschikt voor gebruik in de woon- slaap- of studeerkamer en toe te passen als maatwerk karpet. Tendence draagt bij aan een goede akoestiek van een gladde vloer en vernieuwt tegelijkertijd het interieur met een stijlvol vloerkleed.
Tendence is vuilafstotend. Indien ondanks zijn vlekbestendigheid toch vuil zichtbaar wordt, dan zal in 90 procent van de gevallen reiniging met alleen water afdoende zijn.