Hommage aan de architectuur

04-10-2022
Hommage aan de architectuur

Dit najaar introduceert New Works de salontafel Atlas. Vernoemd naar de mythische Titaan die veroordeeld is om de hemel op zijn schouders omhoog te houden, staan de massieve poten van de Atlas-tafel sterk als ondersteuning voor het ruime tafelblad.

Hommage aan de architectuur

De ontmoeting en het contrast tussen de poten en het tafelblad staat centraal in het ontwerp, waarbij elk element het andere overtreft waardoor de tafel zijn duidelijke aanwezigheid krijgt. Op zichzelf, in paren of in een combinatie van maten, neemt Atlas de ruimte in al zijn eenvoud in.

Voor Atlas heeft John Astbury zich laten inspireren door verschillende invloeden in de architectuurgeschiedenis. Er zijn verwijzingen naar portieken en zuilengalerijen, maar Atlas bouwt vooral voort op de archetypische post-en-lateiconstructie.

Gecombineerd met eenvoudige geometrie, de cirkel en het vierkant, zijn het de primaire archetypen die samen het karakter en de compositie van de tafel creĂ«ren. Atlas brengt een hommage aan de basisprincipes van de architectuur; de eenvoudige constructie van grote objecten.

Atlas Salontafel is er in twee maten in Costa Black marmer of Travertijn.