HMC’ers presenteren zich in Milaan

07-04-2023
Ward Vissers
Ward Vissers

Vijf net afgestudeerde ontwerpers van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) uit Amsterdam en Rotterdam presenteren hun werk op de Salone del Mobile in Milaan.

Ward Vissers
Ward Vissers

De oud-studenten zijn op zoek naar producenten, bedrijven om mee samen te werken en kopers voor hun prachtige producten.

Ties de Vos
Ties de Vos

Imagine change, 2022

Jerke Sijbrandij
Jerke Sijbrandij

Ward Vissers uit met zijn meubel zijn visie van een organisch en duurzaam bureau. De aparte vormen zorgen voor een beeld waar men gauw twee keer naar kijkt. Het meubel is gemaakt van essenhout, mangoleer en multiplex.

Tobias Moerenhout
Tobias Moerenhout

Nexus

Luuk Topper
Luuk Topper

Ties de Vos presenteert ‘de Nexus’. Dit modulaire kastsysteem is ontwikkeld om flexibel in elke ruimte te staan. Het meubel is opgebouwd met gebogen composieten onderdelen die overlopen in de verbinding van het modulaire systeem. Hierdoor ontstaan er door de kast heen verschillende patronen.

HMC kano

Prospector 16 - De Bever

HMC’er Jerke Sijbrandij laat zijn eigen gemaakte kano zien. De Bever is gebouwd naar ‘The Original Bear Mountain Boats Small Craft Plans’. Ze is een prospector 16. De romp is gemaakt van Western Red Cedar met een sierlijke strip van Essen en Padouk.

The Bend chair

Tobias Moerenhout studeerde af met een stoel. “Bij het ontwerpen van de ‘Bend chair’ heb ik mij vooral laten leiden door de technieken die ik wilde toepassen. Voordat ik begon met het ontwerpen van de stoel heb ik mijzelf de eis gesteld om voornamelijk met buigtechnieken te werken.”

The living desk

Luuk Topper maakte ‘The living desk’, een notenhouten bureau waar omheen een groene strook levend mos bevestigd is. Door het uitzicht op natuur tijdens het werken, verbetert de focus en bevordert het de gezondheid. Om de levensduur van het mos te verlengen, is het bevestigt op een afneembaar paneel van kurk.