Hettich volgt de inrichtings- en designtrends op de voet

01-06-2023
Hettich volgt de inrichtings- en designtrends op de voet

De trendscouts van Hettich waren ook dit jaar weer op pad tijdens de Salone del Mobile in Milaan in april om de nieuwste trends te inventariseren.

Hettich volgt de inrichtings- en designtrends op de voet

Nergens worden meer trends gezet in de internationale meubel- en designindustrie dan op deze beurs. Hettich verwerkt de nieuwe designtrends in de ontwikkeling van eigen meubelconcepten en innovatieve beslagoplossingen.

Hettich volgt de inrichtings- en designtrends op de voet

Qua kleuren domineren gedempte tinten het meubeldesign. Beige en nude in alle gradaties zorgen voor tijdloze elegantie. Het grote voordeel van dit kleurenpalet is dat het in elke woonstijl past en uitstekend kan worden gecombineerd met natuurlijke materialen of contrasterende kleuren. Oranje is als contrastkleur favoriet bij designers. De trend naar natuurlijkheid blijft, en daarmee de lichte tinten.

Hettich volgt de inrichtings- en designtrends op de voet

Verticaal streeppatroon

Als groef in het oppervlakdecor, als wanddecoratie of meubel-fronten van houten stroken, als prints op papier of textiel – om de nog altijd hippe retro-look kun je niet heen. Vooral drie-dimensionale oppervlaktestructuren creëren een chique uitstraling. Kleurrijke accenten in een gestreepte look zorgen voor afwisseling.

Designerfavorieten glas & marmer

Glas is en blijft voor altijd in. Glas zorgt ook voor hoogwaardige elegantie in de inrichting en kan door indirecte verlichting op indrukwekkende wijze worden geënsceneerd. Een zwaar maar zeer levendig tegenwicht voor glas is echt marmer. Geen twee stenen zijn gelijk en elk marmer heeft zijn eigen kenmerken.

Hettich trendscouts: speelse vormen zijn de hit

Organische vormen blijven de lineaire strengheid doorbreken. Lijnen volgen de natuurlijke structuren, zoals de houtnerf. Hoeken worden steeds ronder en vormen worden vloeiender. Bij schappen gaat de trend duidelijk in de richting van het spel tussen open en gesloten elementen. Schuifdeurbeslag van Hettich is hiervoor ideaal: schuifdeuren kunnen comfortabel verticaal of horizontaal voor het meubel heen en weer geschoven worden. Op die manier kan het uiterlijk van het schap naar wens worden veranderd en kunnen opbergruimtes worden verborgen.