Helderr failliet

koffietafel

Fabrikant Helderr uit Heesch is door de rechtbank in ’s Hertogenbosch failliet verklaard.  De onderneming specialiseerde zich in de ontwikkeling en productie van glazen meubels.

De rechtbank heeft mr. W.M. Welage van Ten Advocaten in ’s Hertogenbosch aangesteld als curator. Hij geeft in een eerste reactie aan dat voor de vijf personeelsleden ontslag is aangevraagd. De curator geeft verder aan dat orders zoveel mogelijk worden afgewerkt.

Helderr was een merk van de BV Zuid Nederlandse Verlichtingsindustrie ZVI. Helderr introduceerde afgelopen najaar het eigen designerslabel Joshh &. Het label kende een eigen creatief directeur en werkte samen met een aantal Nederlandse ontwerpers, waaronder Visser & Meijwaard (foto), die elk een deel van de Joshh & -collectie wisten in te vullen. Helderr kende een bedrijfsgeschiedenis die meer dan 25 jaar omvatte. Het bedrijf maakte niet alleen producten in series. Gespecialiseerde medewerkers vervaardigden in opdracht ook unica.

Lees ook
Overname Helderr en Joshh&

Overname Helderr en Joshh&

Van Osdorp Glasspecials heeft Helderr en Joshh&, leverancier van glazen meubels, overgenomen. ZVI, het moederbedrijf van Helderr, ging op 18 december 2018 failliet.  Van Osdorp Glasspecials is gespecialiseerd in het bewerken en verwerken van vlakglas. Oud-directeur en eigenaar van Helderr Sandra Gelderland is in dienst getreden bij Van Osdorp....