Halverwege Meubelbeurs Brussel

Meubelbeurs Brussel

Ook al staan niet alle (economische) seinen op groen, halverwege de Meubelbeurs Brussel heerst over het algemeen nietttemin optimisme. Een sterk signaal komt bijvoorbeeld van Mecam Group, waar o.a. designlabel MOOME zeer enthousiast ontvangen wordt.

 Op maandagochtend 5 november vond de persconferentie plaats, waar Meubelbeursdirecteur Lieven Van den Heede inging op de stand van zaken. Behalve cijfers besprak hij ook kort enkele opvallende tendensen. Dat mensen gemiddeld kleiner gaan wonen, betekent iets voor de maatvoering van meubelen. Dat we meer en meer (hardhandig) worden geconfronteerd met klimaatveranderingen, heeft gevolgen voor het ontwerpen, produceren en transporteren van interieurproducten. Dat de consumentenmarkt grillig is, beseffen ook steeds meer fabrikanten van woonmeubelen, wat hen vaker in de richting doet kijken van de projectenmarkt.

 Algemeen geldt dat consumenten kunnen kiezen uit tal van manieren om hun geld uit te geven. Het inrichten van hun woning is belangrijk, maar dat geldt nog sterker voor op vakantie gaan, de nieuwste smartphone willen en nog heel veel meer op het prioriteitenlijstje. Centrale vragen: hoe krijgen we consumenten weer meer geïnteresseerd in woonproducten en hoe zorgen we ervoor dat deze interesse wordt vertaald in concrete aankopen? Meubelbeurs Brussel duurt nog tot en met woensdag 7 november.

 

Lees ook
Borrel in Brussel

Borrel in Brussel

Gaat u ook naar de Meubelbeurs Brussel? Wij nodigen u graag uit voor onze borrel op maandag 5 november van 18:00 tot 20:00 bij de bar in de Holland à la carte hal. Uiteraard bent u gedurende de beursdagen ook van harte welkom op onze stand P.001, waar u uw eerste Meubel+ exemplaar in ontvangst kunt nemen. 

Noviteiten van Mahoton Slaapsystemen

Noviteiten van Mahoton Slaapsystemen

Mahoton Slaapsystemen presenteert op de Meubelbeurs in Brussel verschillende noviteiten gericht op comfortabeler en gezonder slapen. Met hun Seasons matrassencollectie bijvoorbeeld, houdt het bedrijf rekening met de verschillen tussen de seizoenen. Het tijk van het matras heeft een zomer- en een winterkant. De zomerkant is voorzien van PCM microcapsules...

De stijltrends van de meubelbeurs

De stijltrends van de meubelbeurs

Drie doorgangen van de Meubelbeurs in Brussel worden dit jaar ingericht met stijltrends van de beurs. Art Director Siegrid Demyttenaere ontwikkelde drie stijltrends om te dienen als inspiratiebron voor het komende meubelseizoen 2019, onder de gemeenschappelijke noemer 'get in touch'  De beurs vindt plaats van 4 tot en met 7 november in Brussel.