Groeiende aandacht voor industriële look

02-04-2021
Groeiende aandacht voor industriële look

Stoer en sfeervol
Steeds meer ondernemingen anticiperen op de opkomst van de industriële look in de slaapmaker. Zo introduceerde de Duitse slaapkamerproducent Wiemann onlangs nog een nieuwe slaapkamer in deelmassief eiken. Wat typeert de industriële slaapkamer? 
Groeiende aandacht voor industriële look
Een industriële slaapkamer kan ontzettend sfeervol zijn. Bij zo’n stoere slaapkamer is het belangrijk de balans te vinden tussen comfort en industriële aankleding. De belangrijkste aspecten van een slaapkamer in industriële stijl zijn natuurlijke materialen, een onafgewerkte look en donkere grijstinten. De industriële slaapkamer heeft vaak ongepleisterde bakstenen muren, een onbehandelde betonnen vloer, zichtbare snoeren en leidingen en meubels van hout en metaal. Deze Spartaanse basis wordt gecompenseerd met luxueus beddengoed, vloerkleden in natuurlijke tinten en de juiste verlichting.

Slaapkamermeubels en verlichting
Industriële slaapkamermeubels zijn herkenbaar door het gebruik van natuurlijke materialen met een stoere, onafgewerkte look. Voorbeelden hiervan zijn (onbewerkt) hout en metaal – zowel op zichzelf als gecombineerd. In een stoere slaapkamer zet je natuurlijk een industrieel bed. Ook het gebruik van decoratieve led-lampen die lijken op traditionele gloeilampen past perfect in een industriële slaapkamer. Fittingen en snoeren blijven bij de industriële trend vaak zichtbaar.

Metalen accenten zijn zichtbaar
Volgens een partij als Goossens Wonen kun je een industriële look vrij makkelijk verplaatsen naar je slaapkamer en is deze trend inmiddels steeds vaker zichtbaar. Metalen accenten zijn ook volgens Goossens essentieel en mogen deze zichtbaar getoond worden. Denk bijvoorbeeld aan een grote opvallende zwart metalen industriële lamp in een hoek van de kamer. Ook met een nachtkastje kun je de ruimte meer kracht geven. Met onbewerkt hout in combinatie met een metalen onderstel is een prachtig industrieel object toegevoegd aan de slaapkamer. Aardekleuren zoals groen, zand en taupe vormen een mooie basis voor de slaapkamer. Deze worden vaak gecombineerd met zwart, wit en diverse grijstinten. Voor de vloer wordt vaak gekozen voor beton.

Groeiende aandacht voor industriële look
Groeiende aandacht voor industriële look