German Design Award voor Casala

German Design Award voor Casala

Omega van Casala is de winnaar van de German Design Award 2024 in de categorie ‘Excellent Product Design’ voor ‘Furniture’.

German Design Award voor Casala

Casala en designer Favaretto & Partners zijn bijzonder trots dat de jury van de German Design Council het predicaat ‘Winnaar’ heeft toegekend aan de Omega stoel.

German Design Award voor Casala

Omega heeft een industriële en minimalistische uitstraling door de strakke lijnen van het stalen frame. De compacte afmetingen en het PET-vilten materiaal van de schaal geven Omega een minimalistisch karakter. Het frame en de armleggers vormen bij Omega één organisch geheel. De uitsparingen in de kuip vormen een onderscheidend detail en bieden een speelse inkijk naar het frame.

German Design Award voor Casala

Casala produceert Omega volledig in Nederland

Tijdens het ontwerpproces van Omega zocht de Italiaanse designer Francesco Favaretto van Favaretto & Partners naar een manier om de zitkuip om het frame te buigen. Al schetsend kwam de Griekse letter Omega in beeld met zijn combinatie van ronde en rechte lijnen. Omega is de laatste letter in het Griekse alfabet en hiermee een metafoor voor het einde. Bij de Omega stoel symboliseert dit de weg van het begin met gerecycled materiaal tot een geheel nieuw zitelement aan het einde.

Omega wordt volledig in Nederland geproduceerd en kan na zijn gebruikscyclus vrijwel volledig worden gerecycled.