Geïnspireerd door vogels

07-11-2022
Geïnspireerd door vogels

Kasthall lanceert vier nieuwe colorways van het handgetufte tapijt Feather. De nieuwe edities zijn er in zeer beperkte voorraad en zijn, net als het originele ontwerp, geïnspireerd op de verschillende pluimen en veren van vogels.

Geïnspireerd door vogels

De inspiratie voor Feather komt van vogels over de hele wereld. Het patroon van het tapijt is specifiek geïnspireerd op de textuur van de overlappende buikveren van de pinguïn. Met de toevoeging van deze vier nieuwe limited editions voegen ze extra afmetingen toe aan het vloerkleed. Deze versies hebben nog meer karakter en persoonlijkheid, vanwege hoe de kleuren verschuiven in zowel toon als schaduw, zegt Kasthall's ontwerper, Ellinor Eliasson.

Feather is een met de hand getuft vloerkleed in pure wol en linnen bouclé. Het meest opvallende kenmerk zijn de veerachtige franjes, die een frame-achtige rand aan het tapijt toevoegen. Feather werd oorspronkelijk gelanceerd met zes kleurstellingen. De vier nieuwe limited edition versies zijn: ‘Kingfisher’, ‘Nightingale’, ‘Hummingbird’ en ‘Pigeon’.

De vier extra kleurstellingen zijn gemaakt van garen dat exclusief is ontwikkeld voor deze beperkte collectie. De nieuwe edities zijn er in slechts vijf exemplaren van elke colorway en zijn genummerd en gesigneerd door de ontwerper Ellinor Eliasson.