Fusie Jysk Nordic en Dänisches Bettenlager

Jysk Nordic

De Deense Jysk groep heeft besloten per 1 september woon- en slapen winkelketen Jysk Nordic samen te voegen met de in Duitsland  gevestigde, eveneens tot de Jysk groep behorende, Dänisches Bettenlager. Het samengevoegde bedrijf zal luisteren naar de naam Jysk. De winkels in Duitsland en Oostenrijk zullen Dänisches Bettenlager blijven heten. 

Hiermee wil eigenaar Lars Larsen inspelen op de ontwikkeling van de markt. Hij ziet een steeds grotere concentratie van spelers in de markt waarbij het bedrijf te maken krijgt met weinig, maar wel grote concurrenten. Met één groter bedrijf verwacht hij de concurrentie beter het hoofd te kunnen bieden dan met twee afzonderlijke bedrijven. 

Jysk Nordic bezit 1287 winkels in twintig verschillende landen, waaronder Nederland. Dänisches Bettenlager bezit 1283 winkels in zeven verschillende landen. 

DaenischesBettenlager.de

jysk.com

 

Thema's
Lees ook
Omzetrecord voor Jysk

Omzetrecord voor Jysk

Jysk Nordic heeft het gebroken boekjaar 2017/18 afgesloten met een omzet van 2,16 miljard euro. Het bedrijf spreekt over een ‘record-omzet’. De omzet is gerealiseerd met 1.249 filialen in 20 landen. In de periode 2017/18 wist het woonwarenhuis uit Denemarken 82 nieuwe winkels te openen, samen goed voor een omzetbijdrage van 6,7 miljoen...

Jysk in Dubai

Jysk in Dubai

Het Deense interieurbedrijf Jysk blijft werken aan het eigen expansiebeleid. De organisatie telt inmiddels 2.500 woonwarenhuizen met ‘Jysk’ op de gevel, verdeeld over zo’n vijftig landen. Daar is deze maand Dubai bijgekomen. In de ‘Cityland Mall’ van de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten kan nu ook gewinkeld worden bij Jysk. Het shoppende...