FSC Event daagt uit

nb31-GD_750x435-70_cropped_auto_1518449462_image-250x145

Nog niet eerder was er zo veel belangstelling voor het jaarlijkse FSC Event. Bijna tweehonderd mensen kwamen donderdag 8 februari jl. naar Burgers’ Zoo in Arnhem. Het FSC Event is de aftrap van een nieuw jaar waarin de boodschap ‘Kies voor hout, red het woud’ centraal blijft staan.

Tijdens het event in Arnhem kwamen alle kwaliteiten van duurzaam hout voorbij. Architect Andrew Waugh presenteerde hout als een bouwmateriaal met een enorme range aan toepassingsmogelijkheden, dat bovendien CO2 opneemt tijdens de groei. Meteoroloog Reinier van den Berg ging verder in op de klimaataspecten van hout en specifiek op duurzaam bosbeheer. Hij bezocht FSC-bossen in het Amazonegebied en zag hoe bossen juist toekomst krijgen door ze te gebruiken. Het FSC-certificaat voorkomt namelijk dat bossen verdwijnen ten gunste van soja- of oliepalmplantages of veehouderij.

Greenpeace-directeur Joris Thijssen sloot het plenaire deel van het FSC Event af met een belangrijke boodschap aan alle aanwezigen. 25 jaar geleden stond Greenpeace samen met andere organisaties aan de wieg van FSC als instrument om wereldwijde ontbossing tegen te gaan. Hij daagde de tweehonderd aanwezigen uit om met hetzelfde elan nu de volgende stap te zetten en FSC en duurzaam hout een centrale positie te geven bij de uitvoering van klimaatbeleid en in de nieuwe economie. (Bron: FSC Nederland. Foto: Luisa Machacón.)

Meer over