Extensu - een duurzaam vloerenmerk

Extensu - een duurzaam vloerenmerk

Extensu is een nieuwe vloerencollectie met een lange levensduur, ontworpen voor minimale milieubelasting en maximale bijdrage aan een gezond binnenklimaat. Het nieuwe merk werd door mFLOR gepresenteerd op de InterieurCollectieDagen.

Extensu - een duurzaam vloerenmerk

Extensu, op basis van polypropyleen, voldoet aan alle normen voor kantoren, winkels, restaurants, hotels enzovoort, maar is ook een zeer interessant alternatief voor bewuste consumenten die op zoek zijn naar een veilig en aangenaam binnenklimaat. De vloer is zeer sterk en daardoor geschikt voor gebruikscategorie 33/42.

Extensu - een duurzaam vloerenmerk

Duurzame productie

Omdat Extensu gemaakt is van polypropyleen, is het volledig recyclebaar en vrij van PVC, ftalaten, weekmakers en SVHC (zeer zorgwekkende stoffen), Extensu wordt zelfs gedeeltelijk gemaakt van gerecyclede materialen. Extensu vloeren dragen daarom ook bij aan Blue Angel-, BREEAM- en LEED-certificeringen en voldoen ruimschoots aan de internationale VOS-eisen voor welzijn en een gezond binnenklimaat. De productie vindt plaats in fabrieken die zowel ISO 9001 als ISO 14001 gecertificeerd zijn, de productie heeft dus slechts een minimale impact op het milieu.

Extensu - een duurzaam vloerenmerk

Voor de dessins van de nieuwe collecties is gekeken naar de rijke kleuren, patronen en texturen in de UNESCO werelderfgoederen.

De twee Natur-collecties hebben een haast niet van echt te onderscheiden houtdessin.