Elegant en natuurlijk

09-11-2022
Elegant en natuurlijk

Visgraat als traditioneel legpatroon is al een tijdje terug in de mode. Geen wonder, want parketvloeren brengen elegantie en natuurlijkheid in elke ruimte. Met het juiste kliksysteem is het leggen ook relatief eenvoudig. Als meerlaags parket met HDF-kern is het visgraatparket ook bijzonder drukbestendig en zuinig met de natuur.

Elegant en natuurlijk

De MeisterParquet. longlife PS 500 vertaalt het traditionele ‘visgraat’-thema naar hedendaagse normen. Met het royale strookformaat (dekmaat: 710 x 142 mm) oogt het gelegde oppervlak tijdloos elegant maar ook huiselijk en modern. Lichte kleuren, zoals eik crèmewit gekalkt, zijn beschikbaar, evenals warm getinte eiken oppervlakken of Amerikaanse notelaar. De afwerking van de stroken is mat gelakt of natuurgeolied. Er zijn drie verschillende sorteringen: ‘vitaal’ (grotere, gecorrigeerde noesten en scheuren voor een origineel karakter), ‘levendig’ (met gecorrigeerde noesten en scheuren, speels van kleur en structuur voor een levendig totaalbeeld) of ‘harmonisch’ (rustige uitstraling met weinig kleine knoesten).

Elegant en natuurlijk

MeisterParquet. longlife is met zijn HDF-tussenlaag ideaal voor het leggen op vloerwarming ook bij zwevende plaatsing, is bijzonder stil dankzij het hogere eigengewicht van de planken, en kenmerkt zich door een verbeterde indrukstabiliteit.

Alle MEISTER-visgraatvloeren zijn uitgerust met het gepatenteerde Unizip-kliksysteem voor zwevende plaatsing. Het voordeel van Unizip: in tegenstelling tot conventionele klikverbindingen bij visgraatvloeren zijn er geen A- en B-planken, maar slechts één type plank.