Eerste slaaprobot ooit vanaf nu verkrijgbaar

slaaprobot

De Somnox slaaprobot is vanaf nu beschikbaar voor de consument. Het apparaat is verkrijgbaar bij de Auping Plaza's en is online verkrijgbaar via Auping.com, Bol.com, Coolblue.nl en Medipoint.nl. 

In 2015 begonnen vier robotica-ingenieurs van de Universiteit Delft na te denken over hoe robots problemen kunnen oplossen. Eén van de problemen die zij zagen waren de gevolgen van slaapgebrek. Angst en stress kunnen behoorlijk slaapbeperkend zijn. Uit onderzoek blijkt dat een stabiele ademhaling deze stress- en angstgevoelens kan verminderen en rustgevend werkt. Daarom ontwikkelden zij met hun start-up Somnox in samenwerking met de Koninklijke Auping de eerste slaaprobot ter wereld, die een natuurlijke ademhaling nabootst en daarmee een rustgevende werking heeft. De gebruiker neemt dit ademhalingsritme onbewust over, valt hierdoor sneller in slaap en slaapt langer en beter. 

Doormiddel van een app kan de gebruiker bovendien verschillende persoonlijke voorkeuren instellen. Zo kan hij een ademhalingsritme kiezen of er zelf een aanmaken. Ook kunnen gebruikers eigen geluiden instellen of uploaden. In de toekomst zullen er updates plaatsvinden, waardoor de slaaprobot voortaan in staat is om zich met sensoren direct aan te passen aan het gedrag van de gebruiker. 

meetsommox.com

auping.nl 

 

Thema's
Lees ook
Problemen met slaapduur

Problemen met slaapduur

Van de Nederlanders van 12 jaar of ouder had 20 procent naar eigen zeggen in 2017 problemen met slapen. Zij vallen bijvoorbeeld moeilijk in slaap of worden te vroeg wakker. Dat blijft uit gegevens van de Gezondheidsenquête van het CBS. Vrouwen rapporteerden deze problemen vaker dan mannen, ouderen vaker dan jongeren en mensen met hogere inkomens...

Mensen in de provincie Limburg slapen steeds minder goed

Mensen in de provincie Limburg slapen steeds minder goed

Inwoners van de provincie Limburg slapen steeds minder goed. Het aantal mensen met slaapproblemen neemt fors toe en bezoeken ziekenhuizen die er steeds meer werk door krijgen. Op de website van De Limburger staat over dit onderwerp. Er wordt volgens het nieuwsmedium gesproken door sommigen over een verdubbeling van personen die te maken hebben met...