Een opstapje, alstublieft

08-09-2022
Een opstapje, alstublieft

De ‘Mono’ van Richard Lampert, een opstapkruk, een kruk, een bijzettafeltje, een meubelstuk voor kinderen en een alledaagse metgezel die de harten van jong en oud binnensluipt, is opnieuw uitgevonden.

Een opstapje, alstublieft

Mono is een multitalent dat zich graag door het huis beweegt, dat gemakkelijk wordt geduwd of naar een nieuw gebruikspunt wordt gedragen. Als een enkel stuk, of, nog beter, als ensemble, naast of op elkaar gearrangeerd.

Een opstapje, alstublieft

In 2013 ging Richard Lampert naar de studio van Steffen Kehrle in München om te praten over een eerste gezamenlijk product. Het team rond Steffen Kehrle had de ambitie om een product te creëren dat geworteld zou zijn in het heden en over 50 jaar nog steeds relevant zou zijn, begon aan de productontwikkeling. Incidentele ontwerpinzichten en overwegingen voor in-process productie waren verantwoordelijk voor de huidige vorm en materialiteit van Mono.

Een opstapje, alstublieft

Mono maakte zijn eerste grote verschijning op de Milan Design Week 2014, in een legendarische omgeving en vergezeld van overvloedige Negroni-cocktails.

Mono wordt nu in Noord-Italië gegoten in een rotatiegietproces. De kleine neus, die vanaf de zijkant kan worden gezien, is toegevoegd en biedt een groter oppervlak voor veilig lopen. De verzonken grip aan de achterkant maakt Mono gemakkelijk mee te nemen.