Een mysterieus en schilderachtig interieur

Met ingang van 6 juli presenteert BLOK BY CARINA exclusief bij ETC Design Center haar nieuwe interieurproject OBSCURE. Het totale interieur is te bewonderen op de eerste etage naast het ETC Design Café tijdens de ETC Design Experience van 20, 21 en 22 september en de reguliere Trade Days.
Een mysterieus en schilderachtig interieur | Meubel
Een mysterieus en schilderachtig interieur | Meubel
Een mysterieus en schilderachtig interieur | Meubel
Een mysterieus en schilderachtig interieur | Meubel
Carina Riezebos koos clair-obscur als thema voor haar OBSCURE BY CARINA Collectie. Voor het label BLOK BY CARINA liet de ontwerper zich inspireren door de nieuwste ontwikkeling in zwarte burned oak fineren en wit gemarmerd plaatmateriaal van Evola. De mondgeblazen rookzwarte en opaline wit glas gecreëerde huisjuwelen maken het interieur van de van orgine glasontwerper een mysterieus en schilderachtig interieur.
In OBSCURE laat Riezebos als art director onder de naam BLOK BY CARINA, de enorme rijkdom en mogelijkheden zien van de decoratieve en constructieve materialen van Blok Plaatmateriaal. Voor haar interieur, waarin zwart een belangrijke rol speelt als drager van licht, trekt ze al spelend met de contrasten tussen licht en donker de bezoeker in een mysterieuze wereld, die nog mooier, sfeervoller en dramatischer is dan de werkelijkheid. Als een schilderij van Rembrandt of Caravaggio.
Diverse fineersoorten
In die wereld creëert BLOK BY CARINA reusachtige indirect aangelichte halfronde en rechte roomdividers van diverse fineersoorten, zoals het zacht ogende Yaya en het meer uitgesproken Eucalyptus. Rechts in het interieur bevinden zich de donkere natuurlijke houttinten uit de collectie van Decospan en links staan dezelfde immense roomdividers in lichtere natuurlijke kleuren marmer, leem en steen uit de nieuwste Unilin Evola-collectie.
De achtergrond met flinterdunne groeven in Shinoki walnootfineer, benadrukt de strakke architectonische herhaling in het interieur en zorgt voor rust en een spannende schaduwwerking. De wanden achter de gemarmerde roomdividers uit de Evola-collectie getiteld Midnight Lime hebben een meer natuurlijk ogende leem-textuur.
Lampen als totempalen
Als iconische center pieces staan er twee sculpturale lampen zo groot als totempalen die gemaakt zijn van afwisselende ringen zwart gevlamd of wit zijdezacht HPL en mondgeblazen rookgrijs of opaalwit glas. De bron van het ledlicht is moeilijk traceerbaar, net als in filmscenes en schilderijen waarin dit raadselachtige clair-obscur is toegepast.
Geheel volgens de laatste trends gebruikt Riezebos een diep zwart burned oak-materiaal voor een vloerkleed van CNC-gefreesde organische vormen waardoorheen hoogpolig tapijt groeit alsof het gras is. Het interieur is verder aangekleed met een rond leemkleurig vloerkleed met organische CNC-gefreesde gaten, een zwart gestoffeerde bank met een frame van uitzonderlijk fineer en achterzijde van burned oak-plaatmateriaal. En een zelfde bank met een Midnight Lime-frame laat weer een ander licht vallen op dit ontwerp.
Mondgeblazen huisjuwelen
De als mega-Chanelflessen ogende Flaconvazen en de Tulpenvazen die we kennen van vorige jaren, zijn nu in een limited edition uitgevoerd in de kleuren wit, zwart en goud. Ook de aaneengeregen bolvormige mondgeblazen ‘huisjuwelen’, uitgevoerd in rookzwart glas met een vleugje melkachtig blauw Opaline, vallen op als enorme colliers die het interieur versieren.
Fotografie: Frieda Mellema | art director Nicole Uniquole