Een muurschildering met de 'Wow'-factor

Materiaal en Gereedschap 13-02
Een muurschildering met de 'Wow'-factor

HIMACS is gebruikt om verschillende elementen te construeren in de renovatie van de tandheelkundige kliniek Pedroche in Madrid, waaronder een indrukwekkende en gewelfde verlichte muurschildering die in het oog springt.

Een muurschildering met de 'Wow'-factor

Volgens de interieurontwerper en eigenaar van Segadestudio, Yolanda Segade, was het doel om een ruimte te ontwerpen waarin patiënten zich verwend zouden voelen, en dit werd de 'mantra' tijdens het ontwerpproces. Het doel was om van tandartsbezoeken een aangename ervaring te maken.

Een muurschildering met de 'Wow'-factor

Daarom werd na beoordeling van materialen, meubels en verlichting geconcludeerd dat HIMACS een van de materialen was die perfect zou zijn voor de renovatie van deze ruimte, omdat het niet alleen een modern ontwerp biedt, maar ook zeer gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is en geen vuil ophoopt, eigenschappen die het ideaal maken voor een medische omgeving. 

Een muurschildering met de 'Wow'-factor

Muurschildering van HIMACS S028 Alpine White

Een van de meest opvallende kenmerken van deze renovatie is de indrukwekkende muurschildering gemaakt van HIMACS S028 Alpine White bij de receptie van de kliniek. De materiaalkeuze lag voor de hand, want volgens Segade ‘repliceert HIMACS het ontwerp nauwkeurig op papier. Het is flexibel, thermovormbaar en doorschijnend, en het is perfect voor een 3D-ontwerp, zonder zichtbare voegen die afbreuk doen aan het concept. Het heeft ook een perfecte gladde afwerking.