Duurzame schommelstoel om in weg te dromen

16-02-2023
Duurzame schommelstoel om in weg te dromen

Een schommelstoel die meer iets weg heeft van een ligstoel en traag heen en weer schommelt, is de ideale zitplek om tot rust te komen. Het duurzame ontwerp Rocking Chair van de Amsterdamse ontwerpstudio MVOS staat niet voor niets in een speciale relaxruimte op het hoofdkantoor van Rituals aan de Keizersgracht in Amsterdam.

Duurzame schommelstoel om in weg te dromen

De Rocking Chair van Mischa Vos is een moderne variant op de klassieke schommelstoel met een originele vormentaal. De rugleuning is laag en smal, het zitvlak is lang en breed. Het subtiele onderstel zorgt voor een subtiele beweging, heen en weer. Wie op de stoel zit, kan al wiegend heerlijk wegdromen.

Duurzame schommelstoel om in weg te dromen

Voor de productie van het zitgedeelte heeft de ontwerper CooLoo ingeschakeld. Op het schuim is een coating van CooLoo toegepast die van gerecyclede kurkcoating van oude wijnkurken is gemaakt. Probend heeft het onderstel van de Rocky Chair gemaakt. Op de buizen is in een passende kleur een milieuvriendelijke poedercoating aangebracht door MEJA BV.

Bedrijven of particulieren die belangstelling hebben voor de schommelstoel kunnen kiezen voor andere bekleding, zoals gerecycled jeans of leer of eigen materiaal.