Duurzame designkandelaars

21-11-2022
Duurzame designkandelaars

Het Eindhovense merk Vij5 introduceert een nieuw product in de Vij5 collectie genaamd 'Refillable Candles'. De ‘Refillable Candle‘ serie is een unieke verzameling kaarsenhouders, bedoeld om zélf kaarsen te maken met koolzaadwas.

Duurzame designkandelaars

De objecten zijn ontworpen door verschillende ontwerpers, ter ere van het 15-jarig bestaan van Vij5. Het uitgangspunt is dat je éénmalig een kaarsenhouder koopt, die je daarna voor langere tijd kan blijven gebruiken door hem elke keer opnieuw te vullen met koolzaadwas, een duurzaam alternatief voor paraffine.

Koolzaadwas is een lokaal, veilig en gemakkelijk te verwerken product als duurzaam alternatief voor paraffinekaarsen. Een voordeel van koolzaadwas is ook, dat het een relatief laag smeltpunt heeft waardoor de container gemakkelijk schoon te maken is met heet water en een sopje of in de vaatwasmachine (wanneer het materiaal van de container dit toelaat).

Iedere kaarsenhouder wordt standaard geleverd met een navulset, bestaande uit koolzaadwaskorrels, een serie lonten, een lontenhouder en een gebruiksaanwijzing. Wanneer de koolzaadwas korrels op zijn, kan via de Vij5 webshop een nieuwe navulset gekocht worden. Als alternatief is er ook een set koolzaadwas theelichten beschikbaar.

Deelnemende ontwerpers: Daphna Laurens, Studio Thier & van Daalen, Jenna Postma, Maarten Baptist, Antje Pesel, Lotte de Raadt & Sara Vignoli.