Duurzaam, stijlvol én streelzacht

26-06-2023
Duurzaam, stijlvol én streelzacht

Duurzaam, stijlvol én streelzacht. Ondanks hun robuuste uitstraling, hebben de gloednieuwe StoneSkin tafels van Furnified een gladde finish. Dit egale effect bekomt men door te schilderen en zorgt voor een gevoel van luxe en comfort. 

Duurzaam, stijlvol én streelzacht

Wie eerder houdt van schakeringen en organische oneffenheden, kiest beter voor een design in MicroSkin (een cementtechniek afgewerkt met 9 lagen). StoneSkin heeft een minder intensieve productietijd maar met beide materialen beschik je over een tafel waaraan echt geleefd kan worden (denk: rode wijn, stiften kindertekeningen,...). Bovendien ogen beide materialen even tijdloos en elegant.

Duurzaam, stijlvol én streelzacht

Naast de focus op tijdloze esthetiek wil Furnified met de nieuwe StoneSkin collectie de relatie tussen mens en natuur designmatig benaderen.

Duurzaam, stijlvol én streelzacht

“We leven en werken meestal in stedelijke omgevingen waardoor veel tijd doorbrengen in de natuur er vaak niet in zit. Toch voelen de meeste mensen zich het beste wanneer ze in de natuur zijn. Het verwerken van natuurlijke elementen in je interieur, heeft dan ook een positieve impact op ons welzijnsgevoel. Met biofilisch design wordt die band tussen mens en natuur versterkt”, legt Furnified-designer Dimitri De Vocht uit.

Streelzacht voor minder stress

Verschillende onderzoeken tonen aan dat omgevingen met biofilisch design leiden tot minder stress, beter waarnemingsvermogen en een positievere gemoedstoestand. Planten, daglicht, vogelgeluiden maar ook meubels met organische vormen en natuur geïnspireerde kleuren of materialen zijn hierbij essentieel.