Duits design naar Monaco

03-09-2021
Duits design naar Monaco

Onder de naam LenzWerk Monaco S.A.M. heeft de LenzWerk Group een showroom geopend aan de Côte d‘Azur in het hart van het Vorstendom Monaco. Het resultaat is een woonbelevenis bij uitstek waar de crème de la crème van Duitse designmerken hun iconische meubels en verlichtingsarmaturen tonen.

Duits design naar Monaco

Het gehele interieur van Villa Nuvola, dat speciaal is ontworpen als privéwoning, kan ervaren en gekocht worden. Hoogtepunten zijn onder meer het handgeknoopte tapijt van Jan Kath uit de legendarische serie ‘Erased Heritage’, de unieke, met gebaren bediende lampen van Occhio en de vaste woonruimtes van Walter Knoll.

Duits design naar Monaco

De privéshowroom, die zich uitstrekt over 800 m2 en alleen op afspraak toegankelijk is, toont ‘The Art of German Design’ en biedt holistische interieurconcepten. In samenwerking met vooraanstaande Duitse merken zoals Jan Kath, Walter Knoll, Occhio, Miele, WMF, Dornbracht en Loewe, creëert LenzWerk Monaco op maat gemaakte concepten voor interieurinrichting. Deze benadering wordt aangevuld met geselecteerde meubelstukken uit de eigen LenzWerk manufactuur.

Duits design naar Monaco

Kunstwerk
In essentie kan Villa Nuvola worden gezien als een allesomvattend kunstwerk waarin functionaliteit naadloos overgaat in esthetiek. Als ambitieuze aanvulling op het interieurontwerp is de König Galerie Berlin vertegenwoordigd met kunstwerken van de meest gewilde hedendaagse kunstenaars. Werken van Katharina Grosse, Jorinde Voigt, Anselm Reyle en Jeppe Hein, evenals sculpturen van Alicja Kwade, maken Villa Nuvola tot een tactiele privé kunstruimte. Hier wordt kunst buiten de steriliteit van een museum ervaren - in zijn meest oorspronkelijke vorm. Zowel zakelijke klanten als ook particuliere kopers kunnen advies inwinnen bij LenzWerk Monaco of een totaal interieurconcept laten uitwerken: van kleine appartementen tot luxe villa‘s, tot en met op maat gemaakte jachtinterieurs.

Duits design naar Monaco

Traditie en toekomst
Mevrouw Seeba-Hannan, oprichtster van LenzWerk, geeft samen met haar zoon Jasper Hannan vorm aan het bedrijf volgens het principe ‘Verbonden met traditie, gericht op de toekomst’. LenzWerk is sterk beïnvloed door haar persoonlijkheid en haar leven: Tijdens haar tijd als danseres en scenograaf kon Seeba-Hannan haar gevoel voor buitengewone leefruimtes ontwikkelen - in die tijd ontstond de holistische benadering voor het creëren van werkelijk unieke designconcepten.

Duits design naar Monaco