Dessins met een eigen verhaal

30-09-2022
Beddinghouse Arvin.
Beddinghouse Arvin.

Hollandsch Slapen, dat op 11, 12 en 13 september werd gehouden in Kasteel Groeneveld (Baarn), was voor Bedding House een fijne gelegenheid om retailers te spreken en te inspireren. De onderneming toonde verschillende vernieuwingen.

Beddinghouse Arvin.
Beddinghouse Arvin.

Dit najaar introduceert Bedding House het eerste circulaire dekbedovertrek: Beddinghouse Arvin. Een flanellen overtrek met banendessin met diverse weefstructuren, gemaakt met 30% gerecycled post-consumer waste. Voor de productie wordt gebruikt textiel verzameld en gesorteerd en via een mechanisch recyclingproces worden hiervan nieuwe garens gemaakt.

De Pip Studio collectie.
De Pip Studio collectie.

In de collectie Beddinghouse Dutch Design presenteert de onderneming veertien nieuwe dekbedovertrekken. Daarnaast omvat de collectie hoge kwaliteit hoeslakens. Deze zijn uitgevoerd met zogenaamde topside labels: een innovatie waardoor de consument meteen ziet hoe het hoeslaken op de matras  hoort.

De Moooi bedding collectie.
De Moooi bedding collectie.

Japan is inspiratiebron voor de Pip Studio collectie. Resulterend in dessins met bloemen, vogels en kleurrijke prints. Uiteraard met de bekende rijke, gedetailleerde afwerking. De hoeslakencollectie kent vier nieuwe kleuren perkalkatoen. Verder veel nieuwe quilted en gebreide kussens en bedspreads in najaarskleurstellingen. Nieuw in de badcollectie zijn twee badjassen en saunahanddoeken in de Tile de Pip range.

Volledig nieuw is de Moooi bedding collectie, geïnspireerd op Moooi’s Museum of Extinct Animals. Resultaat: een uitzonderlijke collectie waarbij elk dessin een eigen verhaal vertelt. De overtrekken zijn van hoge kwaliteit katoensatijn. Voor de kussens is o.a. zijde en wol gebruikt.