Designkarpetten met duurzaam karakter

LEOXX introduceert een exclusieve lijn karpetten gemaakt van gerecycled leer, wolvilt en gerecycled vilt. De nieuwe collectie die de naam STRIPES draagt, is een co-creatie met Buxkin, een innovatief en zelfproducerend ontwerpbureau van Nederlandse bodem. 
Designkarpetten met duurzaam karakter | Meubel
De collectie bestaat uit zes stijlvolle karpetten en combineert een minimalistisch grafisch design met de warmte van hoogwaardige natuurlijke materialen. Naast het strakke lineaire design valt STRIPES op door zijn innovatieve en duurzame materiaalgebruik. De karpetten, verkrijgbaar in diverse formaten, worden op ambachtelijke wijze met de hand in Nederland vervaardigd. Bijzonder is dat de materiaaleigenschappen tegengesteld lijken. Het gerecyclede leer oogt stug en hard, maar voelt dankzij de natuurlijke herkomst warm aan. De combinatie met natuurlijk wolvilt voegt nog meer warmte en comfort toe en zorgt daarbij ook nog eens voor uitstekende akoestische eigenschappen.
Buxkin en LEOXX, die creativiteit, innovatie en duurzaamheid beiden hoog in het vaandel hebben staan, vullen elkaar in dit project uitstekend aan.