Designbed Auping Noble wint iF Design Award 2024

Algemeen 08-03
Designbed Auping Noble wint iF Design Award 2024

Noble, het nieuwste bed van Auping, is in de prijzen gevallen bij de prestigieuze internationale iF Design Awards. Het ontwerp van de Rotterdamse ontwerper Johan van Hengel won een gold award in de categorie ‘Home Furniture/Decoration'. Een driekoppig jurypanel beoordeelde het bed op vijf criteria: idee, vorm, functie, differentiatie en impact. Auping Noble won eerder al een Archiproducts Design Award.

Designbed Auping Noble wint iF Design Award 2024

Auping Noble, geïntroduceerd in 2023 en ontworpen door Johan van Hengel, is een designbed met een ingetogen, luxe uitstraling, gemaakt van massief eikenhout. Noble betekent 'groots en met goede bedoelingen' - dat is terug te zien in het ontwerp, dat tijdloos en van stevige kwaliteit is waardoor het generaties lang meekan. 

Designbed Auping Noble wint iF Design Award 2024

Auping en iF Design Award

De prestigieuze iF Design Awards bestaan sinds 1954. Het iF International Forum Design GmbH is de oudste onafhankelijke designorganisatie ter wereld. Jaarlijks krijgt de organisatie duizenden inzendingen – dit jaar 10.800 uit 72 landen - waarvan slechts 0,7 procent een gold award ontvangt. Noble ontving een gold award in de categorie 'Home furniture/Design' nadat het door een jurypanel werd beoordeeld op idee (relevantie, effectiviteit, functionaliteit), vorm (esthetiek, aantrekkingskracht, uitvoering), functie (gebruiksvriendelijkheid, efficiëntie, gebruiksgemak), differentiatie (innovatie) en impact (maatschappelijke relevantie, duurzaamheid).

Designbed Auping Noble wint iF Design Award 2024

Johan van Hengel over het winnen van de prijs: "Ik ben zeer vereerd dat Noble een iF Design Award heeft ontvangen. Het is een prachtige erkenning voor onze gezamenlijke inspanning om een fantastisch bed te creëren dat duurzaam is. Een groot compliment aan het Auping-team voor hun toewijding en geweldige samenwerking!"