Design voor het leven

18-10-2022
Design voor het leven

Robuust Amsterdam introduceert met trots eigen circulair Matras °01. In dit matras zijn de materialen zo gekozen dat ze eindeloos hergebruikt kunnen worden in de vorm van steeds weer nieuwe premium matrassen.

Design voor het leven

Het circulaire matras van Robuust onderscheidt zich door een hoog comfort gehalte, biedt goede ondersteuning en ventileert uitstekend. Kortom, het bevat alle ingrediënten voor een goede, duurzame nachtrust.

Pluspunt: Robuust Amsterdam maakt er - nadat je erop uitgeslapen bent -weer een nieuw matras van, met dezelfde kwaliteit en hetzelfde comfort. Geen up- of down- cycling maar opnieuw eenzelfde duurzame premium matras.

Het matras bestaat uit twee materialen: staal en polyester. Staal wordt gebruikt voor de veren. De comfortlaag en het textiel van de matrassen worden gemaakt van polyester. 

 Een speciale Niaga® click-unclick adhesive verbindt de verschillende materialen met elkaar. De Niaga® adhesive laat weer los wanneer je deze verwarmt. Zo kunnen de verschillende materialen in het matras heel zuiver gescheiden worden. Al de materialen uit het matras kunnen nu worden gerecycled tot grondstof. Deze grondstoffen worden vervolgens weer gebruikt om een volledig nieuw matras te maken.