Design robuuste soberheid

#interieurbouw 02-10-2019
Design robuuste soberheid

Als je van een robuust design en open ruimtes houdt, dan is een industriële inrichting voor je kantoor geschikt. Deze interieurtrend onderscheidt zich door het gebruik van robuuste materialen en zichtbare bouwkundige elementen. Elementen en installaties die in andere interieurstijlen juist aan het zicht onttrokken worden.
Design robuuste soberheid
Een ander karakteristiek kenmerk van een industrieel interieur zijn wanden die volledig of gedeeltelijk bedekt zijn met bakstenen en doorleefd metselwerk.
De industriële ontwerpstroming is in de crisisjaren ontwikkeld vanuit New York. Vele fabrieken werden verlaten en bleven leeg staan. Met name kunstenaars transformeerden de lege gebouwen om tot leefbare studio’s met een industrieel interieur. De populariteit van de oude, industriële inrichting verspreidde zich vervolgens snel naar andere landen en behoort nu tot één van de belangrijkste trends op interieurgebied. Het grootste voordeel van postindustriële gebouwen is de enorme ruimte die geboden wordt.
Loftkantoor
Om een loftkantoor te transformeren tot de ideale werkplek, is zoveel mogelijk daglicht noodzakelijk. De meeste ruimten hebben grote ramen, dikwijls van vloer tot plafond. Industriële lampen met stalen fittingen en wandarmaturen die passen bij een industrieel interieur, vormen een aanvulling op natuurlijk licht.
Meubels
Ook de meubels moeten robuust ogen. Details als zwartgeverfde, metalen poten en open elementen tussen bureaus versterken het karakter van de industriële kantooromgeving. Voor wat betreft kleurstellingen zijn wit- en grijstinten de meest passende oplossing, verzacht door accessoires in krachtige kleuren als turquoise, groen en blauw.
Eikenhout
De karakteristieke houtnerf van eikenhout en zijn gladde oppervlak geeft dit hout een geweldige uitstraling. Eikenhout kan gebruikt worden in verschillende interieurstijlen, maar vooral in een industrieel interieur. Eiken is een perfecte aanvulling op metalen meubels om een mooi contrast te creëren. Industriële vitrinekasten, tafels, bureaus, open en dichte kasten worden in gebruik steeds mooier. Het oppervlak zal met de tijd op een elegante manier verouderen en verkleuren. Dit zal uiteindelijk het materiaal meer karakter geven. Eikenhout is verkrijgbaar in verschillende kleuren met behoud van houtnerf. Voor hout zijn er twee wereldwijde keurmerken: FSC en PEFC.

Design robuuste soberheid
Design robuuste soberheid
Design robuuste soberheid
Design robuuste soberheid