Design District nieuw lezingenprogramma

Design District_pers

Design District in Rotterdam heeft voor exposanten en bezoekers een uitgebreid programma in petto. Naast gevestigde partijen als Gispen, Kvadrat en Polls Potten presenteren zich ook dit jaar weer ontwerpers die op Design District veelal een van hun eerste presentaties beleven. Zo laten onder meer studenten van de Willem de Kooning Academie en van het Hout- en Meubileringscollege zien waartoe ze als jonge designers in staat zijn.

Het programma omvat naast de presentaties op de beursvloer de uitreiking van de District Awards voor ontwerpen die zich onderscheiden als vernieuwend, duurzaam en origineel. Design District heeft daarnaast een aantal organisaties en bedrijven uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan het lezingenprogramma. Er worden voordrachten gegeven door BNS Crisp, vakblad De Architect, door Inside Information, FMN, Vepa, Flokk en Inside/Inside.

Design District_pers

Akoestiek

Fabrikant Flokk van meubilair voor de projectenmarkt probeert met een spreekbeurt door Pieter Vreede, specialist in akoestische techniek, inzicht te geven in het effect van geluiden op de werkplek. Vreede vertelt meer over dit onderwerp aan de hand van recent internationaal onderzoek naar akoestische effecten op de omgeving. Hij spreekt op Design District onder meer over Soundsticks, vervaardigd van geluidsabsorberend vilt. Soundsticks worden gemaakt met behulp van restmateriaal uit de meubelindustrie.

Plastic Whale

Het bedrijf Vepa van ondernemer Marius Smit verwerkt kunststofmateriaal, opgevist uit de grachten van Amsterdam, tot projectmeubilair. Smit geeft in een lezing het inzamel- en het verwerkingsproces weer en vertelt over de achtergronden van zijn initiatief. Het meubilair is onder meer te zien op de stand van Vepa op Design District.

Werkomgeving

Projectinrichters spelen op de trend in door grote, open werkomgevingen te bouwen. Wat zijn eigenlijk de effecten van zo’n aanpak op de werkhouding en de resultaten van het werk? De redactie van vakblad Architect heeft ontwerpers en adviseurs uitgenodigd om tijdens Design District nader in te gaan op dergelijke praktische vragen. De sessie wordt afgerond met een paneldiscussie onder leiding van Harm Tilman.

Cultuur en interieur

Vaktijdschrift Inside Information heeft design-journalist Kitty de Groot uitgenodigd om haar visie te geven op hoe cultuur en interieur elkaar over en weer beïnvloeden. Op welke manier kan een ontwerper dat proces sturen? Valt er wel iets te sturen? De Groot geeft in haar bijdrage aan hoe ze zelf met dit soort vragen omgaat.

Inrichting

Facility Management Nederland (FMN) heeft een programma samengesteld met een aantal lezingen over de motieven en overwegingen bij het inrichten van een werkomgeving. Hoe kan het dat een werkomgeving er uit ziet zoals ie er uit zien? En, ook belangrijk, valt daar nog enige invloed op uit te oefenen? De lezingencyclus van FMN vindt zoals gebruikelijk plaats in de Van Nelle Fabriek. Onderdeel van de inrichtingsvragen van FMN is een rondleiding door de monumentale fabriek onder leiding van een van de vaste gidsen.

Design District_pers

Design District wordt dit jaar gehouden van 5 tot en met 7 juni. Plaats van handeling is de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Design District is een evenement voor interieurarchitecten, architecten, ontwerpers, projectinrichters, stylisten, detaillisten en andere interieurprofessionals. Het aanbod op de beursvloer omvat onder meer meubilair, verlichting, sanitair, tegels, vloeren, textiel en andere materialen.

 

Lees ook
Meubel+ presenteert...

Meubel+ presenteert...

Op 2 juli verschijnt Meubel+ met een eerste zomernummer. Hierin o.a. meer over Design District, waar een groot aantal bedrijven zich presenteerde in de Van Nelle fabriek in Rotterdam. Een thema was duidelijk af te leiden. Steeds meer bedrijven gaan op zoek naar duurzame oplossingen voor hun interieurproducten. Meubels gemaakt van gerecycled materiaal...

BNS Crisp: Powersessie groen

BNS Crisp: Powersessie groen

Beroepsvereniging BNS Crisp organiseert op 1 april een 'Powersessie groen'. Hier kunnen geïnteresseerden meer leren over de effecten van groen in je leefomgeving. Zo zal plantenbedrijf Ogreen, een specialist op het gebied van luchtzuiverende planten, meer vertellen over de wetenschappelijke onderbouwing van de effecten van planten in je leefomgeving...

Studenten HMC beste meubelmakers van Nederland

Studenten HMC beste meubelmakers van Nederland

HMC'er Guus van Velthuijsen van HMC Amsterdam mag zich opnieuw beste meubelmaker van Nederland noemen. Bauke-Jan Beverloo van HMC Rotterdam wist de tweede plaats in de wacht te slepen.  Vorig jaar deed Guus voor het eerst mee aan de wedstrijd van WorldSkils. Ook toen werd hij beste meubelmaker van Nederland en behaalde hij in Europa de zesde plaats....