Design & Dynastie

28-06-2022
Fotografie: Nicole Marnati
Fotografie: Nicole Marnati

Onder leiding van curator Nicole Uniquole is de koninklijke zomerexpositie 'Design & Dynastie' in de Duitse stad Fulda begonnen. Een prachtige tentoonstelling waar Blok by Carina als sponsor aan heeft bijgedragen.

Fotografie: Nicole Marnati
Fotografie: Nicole Marnati

Fotografie: Nicole Marnati

Het plaatmateriaal van Blok speelt op bijzondere wijze een mooie rol in de presentatie. De houten sokkels, waar het pracht en praal op gepresenteerd staat, zijn afgewerkt met patronen ge├»nspireerd op het barokke paleis.

Fulda is een vorstelijke tentoonstelling in een barok stadspaleis: dit jaar is het 250 jaar geleden dat de eerste Nederlandse koning Willem I geboren werd. Maar hij was ook Vorst van Fulda en daarom vindt er in deze Duitse stad de grote zomertentoonstelling 'Design & Dynastie' plaats. De paleiszalen zijn gevuld met enorme kroonluchters, verhalen over koningen en koninginnen, koninklijke serviezen en nog veel meer.

Meerdere ontwerpers zijn gevraagd om hun werk te presenteren voor dit evenement. Ook ontwerpster Carina Riezebos kreeg de eer om dit te doen, dit deed zij in samenwerking met Solid Nature. De ontwerpster maakte speciaal voor deze tentoonstelling een oogverblindende staande kroonluchter. 

18 juni t/m 28 augustus Stadtschloss, Fulda Schlossstr.